Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postavy ze STARWARS

28. 6. 2011

 

 

POSTAVY ZE STARWARS

Mistr Yoda byl nejvíznamějším členem rady jediu.Ma za sebou 800let vícviku Jediu.Je velmi malého vzrůstu , ale když drží meč tak jeho výška nerozhoduje.Jeho meč je menší než ostatní.Po rozkazu 66 zůstal na živu jen on a Obiwan-Kenobi.Utkal jse z Lordem sidiusem.Ale byl poražen a tak se vydal do vyhnanství na Dagobah.

Obrazek  Obrazek                                                                                              

Mistr Windu byl jeden z nejlepších Jedi všech dob.Velmi dobře ovládal svůj meč.Zasedal v radě jediu vedle mistra Yodi a co řekl to plsatil ,stál si zasvím slovem ,abyl jediný kdo se postavil tomu aby byl Anakin v rade jediu ale potom pochopil že je Anakin vyvolený a má nastolit rovnováhu síli ,byl ale pod jeho rukou zabit.

Obrazek      

 

 

 

 

 

 

 

Ki-Adi-Mundi,je velmi moudry a jeho ovládání meče je velmi výborné. Jeho protáhlá lebka je spolu z mozkem jeho 2 srdce.Byl asi nejchytřejší z radi jediu.Ale zemřel při rozkazu 66 na planetě Mygeetu

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agen Kolar je Zabrak.Ůčastnil jse zatknutí kanceláře palpatina, ale byl jeho rukou zabit.Zabrakove jsou znamí tím že mají na hlavě špičate výrůstky.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayla Secura je Tvi ľek a pochází z planety Ryloth.Je podobná člověku ale kůže Tvi ľeků má jinou barvu a místo vlasů má 2 hlavové ocasy.Byla velmi dobrá bojovnice a účastnila ze záchrany na GENOSIS.Byla však zabta klonovími vojaky při rozkazu 66.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Shaak-Ti je Togrudka.Je velmi dobře přizbůsobena oriantaci v davu.A to díky dvou hlavovím výrustkům.Shaak-Ti se také podílela na záchraně na Genosis,ale nebyla zabita jako ostatní jedi při rozkazu 66 , ale byla zajmuta generalm griviusem a později zabita.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Barriss Offee byla učednicí Luminary Unduli. Specializovala se na boj ve dvojici, takže se svou mistryní vytvářely neuvěřitelně silný pár. Kromě toho byla Barriss také vynikající léčitelka. Dokázala totiž s pomocí Síly léčit nejen nemoci fyzické, ale i duševní, což i mezi Jedii byla výjimka.Byla zabita na planetě  Felucia při rozkazu 66.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Bultar Swam byla padawanem Plo Koona.

Bultar vyvinula poněkid zvláštní techniku boje. Láká totiž svého soupeře zdánlivou nehybností a pak provede smrtící výpad, který se provádí jediným plynulým pohybem. Byla také jedním z Jediů, kteří se účastnili záchranné mise na Geonosis. Podobně jako Anakin se nikdy úplně nepodřídila tradici jedijského oděvu. Stejně jako Skywalker nosila totiž tmavou tuniku a tmavý kabátec. Spolu z Shaak-Ti byla též chycena a zabita.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Darth maul byl učedníkem Lorda Sidiuse ,byl vyslán donutit kralovnu Amidalu podepsal smouvu legalizující Federální invazi na Naboo.královnu však ochranují jediove Qui-Gon-Jin a Obiwan-Kenobi,snimiž se později střetne a Quigona zabije , ale zanedlouho bude v pase přeťat Obiwanem.Byl dokonce považpván za nejlepšího šermíře všech dob.

 

Obrazek

legalizující Federální invazi na planetě Naboo. Královnu však ochraňují Jediové Qui

 

 

 

 

Qui-Gon-Jin byl učedníkem Hraběte Dooku.Jeho učedníkem byl Obiwan-Kenobi.Byl vyslán na Naboo ochránit Kralovnu Amidalu.Ale bohužel zemřel pod ruou Dartha Moula.Ale byl pomstěn Obiwanem.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Kit-Fisto.

 

Kit je obojživelný Nautolan z planety Glee Anselm, mírného vodního světa v Prostředním pásu.. Jeho hlavová chapadla jsou chemicky citlivá, ale poskytují mu nezvyklou výhodu. S jejich pomocí totiž dokáže vnímat citové pohnutí nepřítele a tak mnohem lépe než jiní Jediové dokáže využít každé sebemenší slabiny.byl vybrán při zatíkaní palpatina ale stejně jako ostatí byl zabit.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrabě-Dooku byl učedníkm mistra Yodu ale přešl na temnou stranu.Když jse poprvé utkal z Obiwanem a Anakinem tak anakinovi usekl ruku a obiwana poranil.Když jse utkal z Mistrem Yodou tak krátce nato utekl.Při 2 střetu z ritíři jedi byl zabit Anakinem,Na bytevní lodi.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Anakina cvičil Mistr Obi-Wan Kenobi . Strach ze ztráty milované Padmé a taky slepá touha po moci a síle způsobily , že se Anakin přiklonil k Temné straně Síly a vstoupil do učení Darth Sidiouse od něhož dostal jméno Darth Vader. Později na vulkanické planetě Mustafar vyzval na souboj svého bývalého Mistra Obi-Wana Kenobiho . Obi-Wan vyhrál a svrhl Anakina do lávy. Ta mu způsobila vážná zranění . Zachránil ho Darth Sidious a díky mnoha operacím a speciálnímu systému a kyslíkové masce se z něj stal obávaný napůl člověk napůl robot - Darth Vader.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plo Koon byl Kel Dor z planety Dorin. Kvůli své fyziologii musel v prostředích bohatých na kyslík nosit ochranné brýle a protikyslíkovou masku. Jak je u Kel Dorů zvykem, disponoval i Plo velmi citlivými orgány, které jen znásobovaly jeho velké schopnosti v Síle, které kolovaly v žilách jeho rodiny. Byl totiž potomkem dlouhé pokrevní linie jediů.Většinu času ve válce trávil na planetě Cato Neimoidie kde byl také zabit kolnovými vojáky po rozkazu 66.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Generál Grivius lovil jedaje pro zabavu a jejich světelné meče pak používal.Byl to kapitán droidu.Vycvičil ho hrab Dooku.Proč Grivius kašle?to protože při 1 střetem z mistrem Yodou ho Yoda  tak silně ztisk sílou že se mu pohnulo srdce atd..Byl zabit Obiwanem-Kenobim.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obiwan-Kenobi byl vycvičem Qui-Gon-Jinem.Jeho padawan byl Anakin Skywolker , když jse anakin přidal na stranu temna tak ho obiwan vyhledal a vyzval na souboj který vyhrál a usekl obě nohy anakinovi,Když jse potkal z Anakinm(už Darth Vaderem) o 2 byl zabit.Ale stačil ještě vycvičit pladého Luka Skywolkera Anakinova syna.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darth Sidius se skrýval pod maskou nevíneho kanceláře Palpatina , ale doopravdy vypukly kvůli němu klonové války.Vycvičil Anakina Skywolkera a Dartha Maula.Byl to nejmocnější sit.Později byl znetvořen Mistrem Windu když jse sním utkal.Později byl zabit Darthem Vaderem.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 let potom co byli jediové vyvražděni žil na planetě Tatooine mladý Luke.Luke se přátelil se starým Benem Kenobim.Později však zjistil že Ben se ve skutečnosti jmrnuje Obi-wan Kenobi a že kdysi býval jediem a bojoval v Klonových válkách po boku jeho otce.Luke neměl nejmenší tušení že jeho otec byl velký bojovník.Po Obi-wanově smrti se Luke rozhodl stát jedim.Přidal se k Alianci a byle jedním z nejlepších pilotů.Na planetě Hoth se mu zjevil přízrak Obi-wana a ten mu poradil ať se vydá do soustavy Dagobah kde ho bude cvičit samotný mistr Yoda.Oněkolik dnů se poprvé setkal z Darth Vaderem a utkal se sním a řekl mu že je jeho otec.Luke mu nevěří a Vader mu usekne ruku ale podaří se mu uniknout.Později když se vrátí za Yodou který mu potvrdí že Vader byl kdysi Anakin Skywalker jeho otec.O dva dny později se vydá za Vaderem kterého porazí před samotným císařem.Luke ale Vadera nezabije pak se utká s císařem na kterého je moc slabý.Vader se nad synem smiluje a císaře (Darth Sidiouse) zabije on.Ale zraněník které mu způsobil císař podlehl.Luke ale věděl že jeho otec se na poslední chvíly odvrátil od temné strany síly.A dále se mu zjevoval jako přízrak v normální podobě.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

Jango Fett je námezní lovec.Byl použit jako předloha pro kloni.Nechal jsi jednoho klona pro sebe a byl pro něj otec-později Boba Fett.Jango byl zabit Mistrem Vindu na Genosisu.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po zápase s Obi-wanem utrpěl Anakin vážná zranění a proto musí neustále nosit masku díky které může dýchat.To mu ovšem nebránilo v tom aby po celé galaxii hledal jedir kteří přežili rozkas 66.O 20 let později se opět setkal s Obi-wanem kterého zabil.Když zjistil že jeho syn Luke se přidal k Alianci byl ůplně posedlí hledáním po něm.Protože Vader i císař měli strach z Lukovi moci která se v něm skrývala chtěli ho společně převést k Temné straně Síly.Na planetě Bespin připravil na Luka past aby se zaním vydal zajal jeho přítel Hana , Leiu a Chewbacu . To se sním Luke poprvé utkal a Vader svému synivi řekl že je jeho otec Luke mu nevěřil a utekl.Když se s Lukem potkal podruhé to už Luke věděl že je Vader jeho otec a že se dříve jmenoval Anakin Skywalker.Luke v souboji Vadera odzbrojil a dal se do souboje s císařem v kterém neměl nejmenší šanci.A to se Vader odvrátil od Temné strany Síly a císaře zabil.Když podlehl zraněním spojil se se Sílou a zjevoval se jako přízrak.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luminaru Undula je mistriní meče.Je to velmi dobrá bojovnice a ze sílou umí zacházet velmi dobře.Vycvičila mladou Bariss Off.Učastnila se na zachrane misi na Genosis.Soustředila se na boj ve dvojci s polu z Bariss Offe,ale Luminaru byla spíš pro boj se světelnym mečem.Byla zabita při rozkazu 66.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velitel Fox je jeden z důstojníků klonů.Fox si zoufale přeje vrátit jse na frontu , ale momentálně byl přeřazen ke cocuscantskému bezpečnostnímu zboru.Brzy zjistí , že intriky separatistů dosahují až do hlavního města.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han Solo je prostý pašerák.ˇProstýˇ do té doby než jsi h najme Ben Kenobi k přepravě na bitevníl oď separatistu.Han nabídku příjme a doveze náklad na loď.Podílí se také na záchraně Princezny Lei a vyslpuží si odměnu později se do Lei zamiluje.Bude chycen namezním lovcem Boba Fettem a předán Jabovi Hutt.Ten ho zamrazí do karbonitu.Ale zachráního princezna leia v přestrojení za námezního lovce.Jenže ta padne taky do pasti nakonec je zachranní luke skywolker (spíš lando ).

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chewie neboli žvejkal je přítel Hana Sola.Pomáhá pu z problémů a pomáhá řídit lod-Malí sokolík.Malí Sokolík je nejrychlejší loď ve vesmíru.Žvejkal je wokii.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

C-3PO je odbornník na vztahy z lidmi.Je taky velmi dobrý překladač.Sestrojil ho Anakin Skywolker.A později ho dokončila Anakinowa matka.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R-2D2 ODVÁŽNÝ,VĚRNÝ,PALIČATÝ , inteligentní a pohotový - neexistuje astronomický droid,který by se mu vyrovnal.Původně byl R2 majetkem královského dvora na Naboo , nyní ale sloouží Anakinovi.Anakin vidí v R2 přítele a jeho věrnosti si cení tak, že mu nikdy nenechal vymazat paměť.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Princezna Leia neví že její otec je Anakin Skywolker.(Darth vader)Leia žije u svích adoptivních rodičů.Leia byla zajmuta na separatistická lodi Darthem Vaderem a před jejím zrakem byla zničena její mateřská planeta.Byla osvobozena Hanem Solem,Lukem skywolkerem,Chewbaccou a Benem kenobim.Leia později zjistí že je sestra Luka a že jse zamilovala do pašeráka Hana Sola.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

Jajar-Bings je Gungan který byl vyhnán z vlasti kvůli nešikovnosti.Zachráního Qui-Qon -Jin před jedoucí lodí droidu.Jajar je později zvolen za senatora.A pomáhal Senátorce Amidale.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elitní vojáci impéria dříve kloni tedka Stromtropeři.Složí impériu a Lortdu Vaderovi.Jsou poslušní a plní rozakzy na 100% úsilím.