Jdi na obsah Jdi na menu
 


Síla energie Jedi

28. 6. 2011

 Co takhle popis Síly ?

Síla je neviditelná energie z vesmíru.Živé bytosti v galaxii s ní mohou komunikovat pouze v případě,pokud mají hodně živých organismů - midichloruianů - ve svém těle.Čím více má midichlorianů,tím citlivěji vnímá sílu,může ji využít a tak například vidět budoucnost nebo o pár okamžiků vidět to co se uděje.Rytíři Jedi jsou lidé (nebo kterákoliv humanoidní rasa) ,kteří jsou obzvláště na tuto sílu citlivý.Ti jsou cvičeni k jejímu úplnému využití,jako například k boji se světelným mečem.Když chtěla jedna skupina Jedi příliš a propadala aroganci,chamtivosti,agresivitě atd., propadla temné straně,odtrhla se od Jediů a založila kult Sithů,který po mnoho tisíc (!) let s Jedii bojoval na život a na smrt.

Síla má cosi společného s magií.Magii ovládá jen hrstka čarodějů a sílu jen pár vyvolených.Síla samotná,je jakoby rozdělena na svoji Temnou a Světlou stranu.Temnou využívají Sithové za účelem získávání moci,podrobování a tyranii ostatních a k potírání dobra.Světlou stranu naopak využívají Jediové k udržení míru v galaxii,bezpečnosti a blahobytu všech bytostí,které se v ní vyskytují.Je to vlastně souboj dobro vs. zlo.

Moc Síly je v tom,že čím víc je ta určitá bytost - například Jedi - blíže spojena s touto energií,tím úžasnější věci dokáže.Napříkla skákat 20x výše,než dokáže obyčejný člověk,utlumit pád z velkých výšek,strašně rychle běhat,vidět budoucnost,ovlivnit jiné lidi se slabou vůlí (viz. scéna z EP II ,kdy je O-W s Anakinem na Coruscantu v baru při honbě na útočníka,co se pokusil zabít Padmé Amidalu).Ovšem vidění budoucnosti je ta nejdůležitější vlastnost ...

Aby se uživatel Síly s ní co nejblíže spojil,využívá meditace,pomocí které vnímá své okolí na tisíce kilometrů daleko.Dokáže vycítit nebezpečí,či pocity živých tvorů,jako je například bolest,smutek,zloba,radost a klid.Ten,kdo umí používat sílu,a pokud ji umí používat správně,má proti ostatním neocenitelnou výhodu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář