Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meče Jedy nejmocnější zbraň

28. 6. 2011

 Světelný meč je odedávna zbraní rytířů Jedi i Sithských lordů.Každý učedník od svého mistra zjistí jak jej vyrobit,a pak jej sestrojí.Nejduležitější je uložení krystalů,protože při špatném uložení může dojít k výbuchu.A tady je pár ukázek,které můžete spatřit v jednotlivých dílech ságy


ANAKIN SKYWALKER

Obrazek

Tento meč je kvalitně vyrobený a velmi obratný,má modrou barvu čepele.Můžete jej vidět v E II.Anakin o něj však přišel docela brzy,neboť mu jej přesekl stroj vyrábějící bojové droidy pro Obchodní Federaci na Geonosis.

Obrazek

 

Poté,co Anakin přišel o svůj první meč si sestrojil ještě obratnější náhradu taktéž s modrou čepelí.Vidět jej můžete v episodách III , IV , V .V pomstě Sithů po prohře s Obi –Wanem Kenobim si Obi – Wan vzal tento meč do úschovy pro Anakinova syna Luka.

OBI - WAN KENOBI

 

 

Obrazek

 

 

Obi – Wan si tento meč vyrobil jako padawan mistra Jedi Qui – Gona Jinna .Tento meč má,jako všechny jeho meče modrou čepel.Jeho zvláštností je náhradní zdrojový blok,který je na konci čepele a slouží jako náhrada pokud by byl primární blok poškozen.Obi – Wan tento meč měl v episodě I a II .Poté,co byla jeho první verze zničena v E I si vyrobil naprosto přesnou kopii,o kterou přišel v E II po zajmutí na Geonosis.

Obrazek

Po ztrátě i druhého meče se rozhodl sestrojit si meč trochu (hodně) jiného tvaru,a tak sestrojil tento vynikající meč,znovu s modrou čepelí. V jeho rukách jej můžete nalézt v E III a E IV .Co se s mečem stalo se nedovíme.Ví se jen to,že zůstal na první Hvězdě Smrti,takže je možné,že byl zničen zároveň s ní.

 

 

MISTR YODA 

 

Obrazek


 

Yoda je možná jediná postava,která se objevila ve všech episodách Star Wars.Také je asi jediný,kdo za celou ságu svůj meč nezměnil,i když ho použil jen v E II a E III. Yodův meč je na rozdíl od ostatních mečů poloviční – jak rukojetí,tak čepelí,která září jasně zelenou barvou.

MACE WINDU 

 

Obrazek

 

Mistr Windu se možná chtěl kapánek odlišit od ostatních Jedi,a tak zvolil pro svoji čepel fialovou barvu.V E I měl prý jiný meč,ovšem ten nevytáhl.Tento meč z obrázku můžete vidět v E II a E III.

LUKE SKYWALKER

Obrazek

Tento meč Luke získal při setkání s Benem Kenobim,který jej pro něj uschoval po souboji s Anakinem Skywalkerem – Darth Vaderem .Luke tento neč používal v E IV a E V,ve které o něj po souboji s Vaderem na Bespinu přišel.Není známo,jak ho získal zpět,ale v knižních pokračováních jej daroval své budoucí ženě – Maře Jade.

Obrazek

Tento meč si Luke vyrobil již jako učedník Mistra Yody.Neměl již však modrou čepel jako meč po jeho otci,ale zelenou.Pokud se vám zdá známý,i když jste jej ještě třeba neviděli,máte asi pravdu.Zdá se,že Luke se inspiroval mečem Obi - Wana Kenobiho.Luke tento meč nosil v EP VI a v dalších knižních pokračováních.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rvmsruiolmlf

(plsmhc, 7. 5. 2022 22:03)

what is hydroxychlor 200 mg https://keys-chloroquineclinique.com/

Far up Blood Pressure - Hypertension

(AsyncJestesk, 11. 10. 2018 12:41)

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-fertility/

Blood Apply pressure on Readings Explained

(AsyncJestesk, 27. 9. 2018 3:46)

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/prix-reel-du-cialis/